Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«ΟΧΙ» Χαϊδαρίου στην ένωση με Αγία Βαρβάρα

Μετά τους δήμους Κύμης και Ελληνικού και το Χαϊδάρι εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συνένωσης με γειτονικό δήμο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημοτική αρχή τίθεται εναντίον της συνένωσης με το δήμο Αγίας Βαρβάρας.

«Είμαστε υπέρ κάθε μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε την λογική του «κολάζ», που επιχειρεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της πόλης μας», τονίζει ο δήμαρχος.

Το κατηγορηματικό «ΟΧΙ» της πλειοψηφίας του δήμου ήταν η απάντηση στις φήμες και στις διαρροές που φέρουν τον δήμο Χαϊδαρίου να συνενώνεται με τον δήμο της Αγίας Βαρβάρας στο σχέδιο «Καλλικράτης» που προωθεί η κυβέρνηση για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μας.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από εισήγηση του δημάρχου ο οποίος τόνισε ότι τάσσεται σαφώς υπέρ μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα προωθεί την ανάπτυξη με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, τη λαϊκή συμμετοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή των τοπικών κοινωνιών, τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, την αρχή της εγγύτητας καθώς και την παροχή υψηλών υπηρεσιών στην καθημερινότητα τού κάθε πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου