Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

«Όχι» και του μητροπολίτη στη συνένωση της Κύμης

Μετά το δήμο και τους κατοίκους της Κύμης και ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να συνενωθεί η πόλη και έδρα της μητρόπολής του, με άλλο δήμο.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του ο κ. Σεραφείμ προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση επικαλείται σενάρια για την επαρχία της Καρυστίας, τα οποία «προβλέπουν» τη συγχώνευση των δήμων Κύμης και Ταμυνέων με έδρα που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

«Επειδή ελέω Θεού είμαι 40 χρόνια Μητροπολίτης Καρυστίας, γνωρίζω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις από άμεση αντίληψη και επομένως μπορώ να έχω γνώμη και άποψη και για πολλούς και σοβαρούς λόγους, παρακαλώ να μου επιτρέψετε να ασχοληθώ ειδικά με το θέμα αυτό και να εκθέσω τους λόγους που δεν συνάδουν στην φημολογούμενη συγχώνευση αυτή», αναφέρει ο κ. Σεραφείμ.

Ο μητροπολίτης επικαλείται την μακραίωνη ιστορία της Κύμης που ξεκινά από τα αρχαία Ελλάδα, αναφέρεται στο γεγονός ότι αποτελεί πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, έχει έδρα όλων των δημοσίων υπηρεσιών, συνδέεται διοικητικά και συγκοινωνιακά με όλα τα δημοτικά διαμερίσματα αλλά και δια της θαλάσσης καθώς το λιμάνι της Κύμης αποτελεί πύλη του Αιγαίου και της Ανατολής.

«Η Κύμη είναι έδρα της μητροπόληε από της συστάσεως αυτής. Με μητροπολιτικό οίκημα, γραφεία, πνευματικό κέντρο, μονές, γηροκομείο, φιλόπτωχο ταμείο, κληροδοτήματα με φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς τα οποία δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν. Με την συγχώνευση όμως θα υποβιβασθούν, διότι θα έχουν έδρα ένα χωριό. Αυτό όμως είναι ανεπίτρεπτο διά την Ιεράν Μητρόπολιν», επισημαίνει ο κ. Σεραφείμ και προσθέτει: «τα ανωτέρω είναι αληθινά και πραγματικά. Δεν είναι έξωθεν υπαγορευόμενα. Είναι προσωπικές πεποιθήσεις από άμεση γνώσι των πραγμάτων και εμπειρία σαράντα ετών. Δεν εκφράζουν μεροληψία, αλλά απηχούν πλήρη αμεροληψία. Είμαι επίσκοπος όλης της επαρχίας Καρυστίας και γνωρίζω και υποστηρίζω τα δίκαια όλων των διαμερισμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου